Calculul nivelului de iluminare în Hol, Coridor

Nivelul mediu de iluminare pentru holuri și coridoare este de 100 lucși sau lumeni pe mp pentru iluminat general, măsurat la suprafața pardoselii.

Necesarul de lumina pe hol

Pentru economie maximă de energie electrică, holurile sunt candidatele cele mai bune pentru montarea unor corpuri de iluminat cu senzor de mișcare, pentru că sunt frecvent tranzitate și este neplăcut să aprinzi și să ai grijă apoi să stingi lumina de fiecare data când treci prin hol.

Dacă ai un hol mare și multe tablouri pe pereți, poți alege spoturi orientabile încastrate în tavanul fals sau o șină cu spoturi reglabile instalata pe tavan, care să acopere atât necesarul de iluminat general, cat și pe cel local, pentru iluminarea tablourilor sau a obiectelor dragi amplasate aici. 

Dacă ai un interior rustic, o idee originală pentru iluminare in hol este să amplasezi variante de iluminat la nivelul pardoselii, pentru a avea un design coerent în întreaga locuință și pentru a avea o zona de primire spectaculoasă, pentru care să fii invidiat de toți cunoscuții.

Iluminare hol cu lampi de bufet si lampadare: 

În holurile în care ai și bufet cu oglindă poți să suplimentezi fluxul luminos din tavan cu două veioze de bufet amplasate în stânga și în dreapta oglinzii, care o să dea o nota romantică holului și o să prevină și formarea umbrelor pe față, în același timp.

Lucșii necesari pentru iluminare hol la nivelul pardoselilor pot să provină și de la o serie de spoturi cu intensitate luminoasa de aproximativ 100-150 lumeni, instalate la nivelul picioarelor.

Alternativ, poți folosi pentru iluminat in hol benzi luminoase cu LED și senzor de mișcare.

Un colț întunecat aflat în capătul holului poate fi suplimentat cu o lumina rece sau caldă provenită de la un lampadar.

Citește în articolul următor despre calculul nivelului de iluminare pentru garaj.

< articolul anteriorarticolul următor >

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *