Calculul necesarului de lumina in casa

Care este nivelul de iluminare necesar pentru bucătărie, living, dormitor? Cat de puternic trebuie iluminată o cameră și cum calculăm intensitatea și puterea luminoasă?

Calculul nivelului de iluminare necesar în lumeni pe metrul pătrat pentru orice cameră din casa ta nu mai este de mult un moft, ci este o necesitate. Chiar dacă aparent este un lucru inutil, atunci când decizi să amenajezi sau să reamenajezi locuința, alegerea unei cantități suficiente de lumină (provenita de la corpuri de iluminat potrivite + becuri potrivite) poate să iți asigure armonie, confort vizual sporit și randament ridicat, accentuând în același timp o atmosfera de cămin primitor.

Tu știi ce cantitate de lumină este necesară în camera de zi, pentru a fi sigur că aici toți cei ai casei pot lucra, se pot odihni, dar pot la fel de bine să și citească sau să socializeze, atunci când este cazul? Dar pentru dormitorul copilului tău, pentru a putea învăța cu spor dar să se și odihnească asa cum trebuie? Cum îmbini diferite corpuri de iluminat în bucătărie, pentru a avea un nivel de iluminare potrivit în jurul mesei, locul în care se strâng toți într-o seară caldă de vară, dar și la bufet, pe blatul de lucru, acolo unde este principala zona de activitate dintr-o bucătărie?

În concluzie, calculul necesarului de lumeni destinați iluminării unei suprafețe nu mai constituie un subiect, o temă atât de simplă. Dacă ai răbdare să parcurgi acest ABC complet al alegerii cantității corecte de lumina în casă, vei fi capabil să faci alegerea potrivită atunci când îți cumperi un nou corp de iluminat sau când înlocuiești becurile existente cu becuri LED, de generație nouă. Parcurge articolele de mai jos pentru a afta tot ce trebuie sa stii:

 1. Cum se măsoară nivelul de iluminat necesar pe metrul pătrat – corespondența între lux și lumen;
 2. Nivelul mediu de iluminat necesar pentru metrul pătrat de cameră;
 3. Metoda de calcul simplificat a nivelului de iluminare într-o cameră:
  1. Calculul nivelului de iluminare pentru Baie;
  2. Calculul nivelului de iluminare în Bucătărie;
  3. Calculul nivelului de iluminare în Camera de zi;
  4. Calculul nivelului de iluminare în Dormitor;
  5. Calculul nivelului de iluminare în Biroul de acasă;
  6. Calculul nivelului de iluminare in Hol, Coridor;
  7. Calculul nivelului de iluminare pentru Garaj;
  8. Calculul nivelului de iluminare pentru Scară;
  9. Calculul nivelului de iluminare pentru Subsol și Pivniță.

Ai parcurs intregul nostru ABC? Atunci intră chiar acum pe site, fă-ți un calcul de iluminat interior corect și alege cele mai potrivite corpuri de iluminat și cele mai bune becuri pentru casa ta, care să iți asigure nivelul suficient de iluminare pentru orice cameră si orice activitate, indiferent dacă ai nevoie de lumină caldă sau lumină rece.

Pe Power-Led.ro le găsești pe toate în același loc, pentru a transforma o locuință lipsită de lumină în casa perfect iluminată. Cauți un sfat avizat despre un anumit produs sau despre alternativele pe care ți le putem oferi, pentru cele mai bune decizii de cumpărare? Nu trebuie decât să suni la +40752227009 și să te bucuri de consultanță gratuită, pe care ți-o oferim de fiecare dată cu drag, în găsirea celor mai bune soluții pentru nivelul optim de iluminat din casa ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *